آشنایی با دمپر ضد حریق موتوری

آشنایی با دمپر ضد حریق موتوری
مطالب بیشتر : دمپر دود‌ ، دمپر بلیمو،موتور دمپر زیمنس

امروزه ابزارها و تکنولوژی‌های کنترل حریق پیشرفت زیادی داشته است. یکی از تکنولوژی‌های کارآمد در این مورد دمپر ضد حریق موتوری است. دمپرها در حالت کلی برای تهویه هوا در کانال‌ها تعبیه و جایگذاری می‌شوند. فایر دمپرها نیز برای مهار کردن آتش و انتقال دودهای مضر به بیرون از محیط کاربرد دارند.  انواع مختلفی از این تجهیز طراحی و تولید شده که نوع موتوری فایر دمپر یکی از آن‌ها است. برای آشنایی بیشتر با این تکنولوژی مفید در این مقاله از گروه تهویه سازه شار ما را همراهی کنید.

آشنایی با دمپر ضد حریق:

دمپرهای ضد حریق که با نام فایردمپر نیز شناخته می‌شوند با هدف جلوگیری از عبور دود و آتش ساخته می‌شوند.  با توجه به کارکرد این تجهیزات محل مناسب برای نصب آنها در کانال‌های هوای ساختمان می‌باشد. هنگامی که دمای محیط از یک حد نرمال بیشتر گردد دریچه‌های روی فایر دمپر مسدود خواهد شد. به این ترتیب از انتشار و گسترش آتش جلوگیری می‌شود. به کمک این تجهیزات خسارت‌های ناشی از حریق در ساختمان به حداقل می‌رسد. به همین خاطر ایمنی در ساختمان‌هایی که از این سیستم ضد حریق استفاده می‌کنند بالاتر از ساختمان‌های فاقد فایردمپر است.

عملکرد دمپر ضد حریق چگونه است؟

در بخش داخلی این تجهیز دو قطعه‌ی مسی وجود دارد که به متصل هستند. این قطعات مسی را فیوز دمپر ضد حریق می‌نامند. اصلی‌ترین وظیفه و نقش این فیوزهای مسی مهار آتش و جلوگیری از انتقال آن به دیگر بخش‌های ساختمان است. اگر دمای محیط بیشتر از حدود ۷۵ درجه سانتی‌گراد شود ماده‌ی آلیاژی بین این دو قطعه مسی ذوب می‌شود. با ذوب شدن ماده‌ی بین دو فیوز پره‌ها فایردمپر بسته خواهند شد. با بسته شدن پره‌ها در دمپر ضد حریق از انتشار و انتقال دود و اتش به دیگر بخش‌های ساختمان جلوگیری می‌گردد. در برخی دیگر از انواع دمپر از دو فنر برای واکنش سریع‌تر تجهیز استفاده می‌شود. این تجهیز کارآمد و مفید در کنترل حریق دارای انواع مختلفی است. دو نوع از اصلی‌ترین انواع این تجهیز دمپر ضد حریق موتوری و دمپرهای ضد حریق فیوزی می‌باشد. در ادامه با نوع موتوری دمپرهای ضد حریق بیشتر آشنا خواهیم شد.

فایر دمپرهای موتوری:

انواع موتوری دمپرهای ضد حریق از عملکرد بهتری نسبت به سایر انواع این تجهیز برخوردار هستند. فایر دمپرهای موتوری به سیستم برقی اطفای حریق در ساختمان وصل می‌شوند. با ورود دود به سیستم اطفای حریق سیگنال‌های برقی به کلیه تجهیزات ارسال می‌گردد. بنابراین تمام تجهیزات موجود در سیستم اطفای حریق ساختمان هم زمان وارد عمل می‌شوند. سادگی استفاده و عملکرد در این تجهیزات اطفای حریق موجب محبوبیت زیاد آن‌ها شده است. نکته مهم در خصوص استفاده از دمپرهای ضد حریق استفاده از تعداد مناسبی از آن‌ها است. بنابراین استفاده از یک دمپر در ساختمان کمک زیادی به اطفای حریق نخواهد کرد. در خصوص تعداد مناسب و نصب اصولی آن حتما با افراد متخصص و کارشناسان حرفه‌ای مشورت نمایید. مسیر هوای بین دو بخش از محیط در دمپر ضد حریق موتوری از طریق یک موتور الکتریکی کنترل می‌گردد. در این دمپرهای موتوری از سنسورهای حرارت‌سنج مخصوصی استفاده می‌شود تا در صورت افزایش دما موتور الکتریکی را فعال کند. با فعال شدن موتور الکتریکی دمپر پره‌های تجهیز مسدود شده و از پیشروی آتش به سایر بخش‌ها جلوگیری می‌گردد. ظرفیت اغلب این نوع از دمپرهای موتوری در حدود ۲۵۰ درجه سانتی۲گراد در بازه‌ی زمانی ۱۸۰ دقیقه‌ای است.

آشنایی با دمپر ضد حریق موتوری

ویژگی‌های فایردمپرهای موتوری چیست؟

دمپرهای موتوری را می‌توان در دو شکل گرد و چهارخانه ساخت. از دیگر ویژگی‌های این دمپرهای ضد حریق موارد زیر قابل ذکر است:

  • استفاده از ورقه‌های کربن استیل و ورقه‌های آلومینیوم و استنلس استیل در ساخت آن‌ها
  • امکان ساخت پره در اشکال تک جداره و دو جداره ایرفولی
  • امکان ساخت دمپرفایر با ضخامت‌های ۰.۵ تا ۵ میل در پهناهای متفاوت
  • مقاومت بالای دمپرهای ضد حریق در مقابل خوردگی و حرارت
  • استحکام و عمر بالا

سایز فایردمپرها باید با شرایط محیطی که در ان استفاده می‌شوند تناسب داشته باشد. برای انتخاب بهترین سایز و اندازه از دمپر ضد حریق موتوری با کارشناسان ما در تهویه سازه شار تماس بگیرید. تمام اطلاعات مورد نیاز در خصوص ابعاد و تعداد و نوع مناسب فایردمپر در مشاوره‌های کارشناسان ما اعلام می‌شود.

انواع مختلف فایر دمپرهای موتوری کدام است؟

کیفیت و کارایی بالای نوع موتوری دمپرها در کنار استفاده ساده از آن‌ها موجب گستردگی کاربردشان شده است. به همین دلیل انواع مختلفی از این نوع دمپرهای ضد حریق طراحی و ساخته شده است. این انواع عبارتند از:

  • فایر دمپرهای پره‌ای موازی موتوری
  • دمپر ضد حریق با تبدیل گرد
  • دمپر ضد حریق کرکره‌ای

می‌باشد. علاوه بر این موارد بر اساس نوع موتور تعبیه شده در دمپر موتوری ضد حریق نیز می‌توان دسته‌بندی‌های مختلفی برای آن‌ها ایجاد کرد:

آشنایی با دمپر ضد حریق موتوری

۱- دمپرهای ضد حریق با موتورهای سه وضعیتی:

در این مدل از دمپرهای ضد حریق مکانیزم on/off پیاده سازی شده است. در این تجهیزات از سنسورهای فشار که کلید قطع و وصل دارند استفاده می‌شود. این سنسورهای فشار قابلیت دریافت فرمان از ترموستات در دمپر ضد حریق موتوری را دارند. دمپرهای موتوری چهارگوش و هوائر از انواع این مدل به شمار می‌روند.

۲- دمپرهای ضد حریق موتوری تدریجی:

این مدل از ساده‌ترین انواع دمپرهای موتوری محسوب می‌شوند. در آن‌ها از تجهیزی به نام پتانسیومتر برای ورودی‌های ۰ الی ۱۰ ولت استفاده می‌گردد. دریچه‌های این نوع دمپر بسته به ولتاژ وردی باز و بسته می‌شوند.

۳- دمپرهای ضد حریق موتوری با فنر برگشت:

در این مدل با قطع برق دمپر بسته شده و در نتیجه فنر تعبیه شده در آن کاملا جمع می‌شود.

۴- دمپرهای موتوری کنترل آتش:

در این مدل از سنسورهای حساس به دود و گرما استفاده می‌کنند. با بالا رفتن دما از حد تعیین شده مسیر جریان هوا در کانال تهویه توسط دمپر مسدود خواهد شد. موتور این مدل دمپر در انواع ۲۲۰ و ۲۴۰ ولت تولید می‌شود.

کلام پایانی:

دمپر ضد حریق موتوری یکی از انواع پر استفاده و کاربردی از تجهیزات کنترل حریق می‌باشد. در گروه تهویه سازه شار امکان ساخت اندازه‌های دمپر به صورت سفارشی و مطابق نیاز مشتری وجود دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد و مشاوره‌های رایگان با کارشناسان ما در مجموعه‌ی تهویه سازه شار تماس بگیرید.​

Facebook
Twitter
LinkedIn

نظر بدهيد

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *