لوور هوارسان: بهبود جریان هوا در ساختمان‌ها

لوور هوارسان
مطالب بیشتر : دمپر دود‌ ، دمپر بلیمو،موتور دمپر زیمنس

لوور هوارسان دریچه‌ای با پره‌های متقاطع شکل است که برای تهویه هوای مطبوع و تازه در فضاهای مختلف همچون ساختمان‌ها، سوله‌ها و کارخانجات مورداستفاده قرار می‌گیرد. بهبود جریان هوا در ساختمان با لوور به حفظ دمای مطلوب و تهویه مناسب محیط کمک می‌کند. همچنین دریچه‌های هوارسان در انواع مختلفی مانند یک‌طرفه، دوطرفه، آکوستیک و ضدحریق تولید می‌شود. برای آشنایی بیشتر با محل نصب دریچه گریل یا لوور تا انتهای این مقاله از سایت ونت همراه ما باشید.

لوور چیست؟

قبل از آشنایی با لوور هوارسان که یکی از انواع لوور است لازم است که با لوور آشنا شوید. به‌طورکلی لوور همچون یک سایه‌بان در مسیر ورود و خروج هوا یا نور خورشید عمل می‌کند. برای همین می‌تواند از انعکاس زیاد نور و گرمای شدید خورشید و ورود سایر عوامل ناخوشایند محیطی همچون گردوغبار به داخل فضا جلوگیری نماید. اصولاً لوورها در بخش ورودی یا خروجی ساختمان‌ها قرار می‌گیرند تا به‌وسیله آن‌ها ورود نور و هوا به‌خوبی کنترل شود.

این دریچه‌ها همچنین می‌توانند در کاهش ورود صدا نیز نقش داشته باشند و منجر به کاهش نویزها و صداهای اضافی شوند. به همین دلیل در ساختمان‌های مجهز به لوور ساکنین آسایش بیشتری را تجربه می‌کنند. از طرفی برخی اوقات کانال‌های هوارسان به دیوار بیرونی ساختمان منتهی می‌شوند. در این شرایط برای اینکه نمای ساختمان از نظر بصری با مشکلی مواجه نشود و بهبود جریان هوا در ساختمان با لوور به‌خوبی تأمین شود از لوورهای هوارسان استفاده می‌شود.

دریچه گریل یا لوور هوارسان چیست؟

لازم است بدانید که یکی از انواع لوور، لوور هوارسان یا دریچه گریل نام دارد. دریچه لوور دریچه‌ای است که از پره‌های Z شکل برخوردار است و می‌تواند هوای تازه به محیط را تزریق نماید. بیشترین کاربرد این نوع لوور هم در محیط‌هایی چون اتاقک آسانسور، اتاق‌های هواساز، اتاق موتورخانه، سالن ورزشی و غیره است. در واقع این دریچه جهت ورود هوای تازه در فضاهایی که در آن تجهیزاتی چون هوارسان و یا دیزل‌ژنراتور وجود دارد استفاده می‌شود. لازم به ذکر است که دریچه گریل بر روی دیوار، درب یا پنجره قابل‌نصب است.

دررابطه‌با ساختار لوور هوارسان باید گفت که پره‌های Z شکل آن به‌صورت موازی، یکنواخت و در فاصله معین از هم قرار دارند. نحوه قرارگیری پره‌ها به‌گونه‌ای است که هرگونه ارتباط دیداری بین دو محیط از بین می‌رود. همچنین باید گفت که بدنه و پره‌های دریچه گریل همیشه از ورقه‌های باضخامت بالا ساخته می‌‌شوند. علاوه بر این‌ها، استحکام پره‌ها از فریم دور آن نیز بالاتر در نظر گرفته می‌شود تا در اثر فشار هوا یا موارد دیگر از حالت اصلی خود خارج نشوند. اصولاً برای جلوگیری از ورود و نفوذ حیوانات و حشرات هم در پشت پره‌ها از توری یا فیلتر استفاده می‌شود.

ساختار و طراحی لوور به چه صورت است؟

همان‌طور که اشاره شد لوور هوارسان اصولاً دارای ساختاری مشبک است و پره‌های این تجهیزات اغلب به‌صورت افقی ساخته می‌شود. سازندگان این قطعات باید در زمان ساخت به مواردی همچون میزان مقاومت پره‌ها در برابر شرایط آب‌وهوایی مختلف، افت فشار و نرخ جریان هوا و جلوگیری از ورود حشرات و موجودات موذی توجه نمایند.

شایان‌ذکر است که لوورها ممکن است به‌صورت ثابت و متحرک ساخته شوند که هر کدام بسته به کاربردشان در محیط خاصی مورداستفاده قرار می‌گیرند. همچنین این لوازم با متریالی چون چوب، آلومینیوم و یا فلزات دیگر ساخته می‌شوند که هر کدام از مقاومت و کیفیت متفاوتی برخوردار هستند.

انواع لوور هوارسان

انواع لوور هوارسان

در سال‌های اخیر بهبود جریان هوا در ساختمان با لوور بسیار موردتوجه قرار گرفته است به همین دلیل لوورهای هوارسان (دریچه هوارسان) در انواع مختلفی تولید می‌شوند تا نیازهای متنوع پروژه‌های ساختمانی را برآورده کنند. تعدادی از رایج‌ترین انواع این دریچه‌ها عبارت‌اند از:

۱. بر اساس نوع نصب

لوور هوارسان بر اساس نوع نصب دارای دو نوع است که در زیر به توضیح آن‌ها پرداخته شده است:

  • لوور سقفی: نصب این نوع دریچه لوور در سقف انجام می‌شود و برای تهویه‌مطبوع فضاهایی مانند سالن‌های بزرگ، کارخانجات و انبارها مناسب است.
  • لوور دیواری: نصب این نوع لوور روی دیوار انجام می‌شود و برای تهویه‌مطبوع فضاهایی همچون اتاق‌ها، آپارتمان‌ها و ادارات مناسب است.

۲. بر اساس جنس

لوورهای هوارسان بر اساس جنس مواد مورداستفاده جهت ساخت آن‌ها به سه دسته تقسیم می‌شوند که در زیر به آن‌ها اشاره شده است:

  • لوور آلومینیومی: این نوع لوور هوارسان به دلیل مقاومت بالا در برابر خوردگی و رطوبت، برای استفاده در محیط‌های بیرونی و مرطوب مناسب است.
  • لوور گالوانیزه: بهبود جریان هوا در ساختمان با لوور گالوانیزه در محیط‌های صنعتی و شیمیایی به راحتی ممکن است. این نوع لوور نیز مقاومت بالایی دارد.
  • لوور پلاستیکی: این نوع لوور ارزان‌تر از سایر انواع است و برای استفاده در محیط‌های داخلی و خشک مناسب است.

۳. بر اساس شکل

لوور هوارسان بر اساس شکل ظاهری دارای انواع مختلفی است که برخی از رایج‌ترین مدل‌های آن عبارت‌اند از:

  • لوور پره Z: پره‌های Z شکل این نوع لوور، عبور جریان هوا را تسهیل می‌کند و از ورود باران، گردوغبار و حشرات به داخل جلوگیری می‌کند.
  • لوور ثابت: بهبود جریان هوا در ساختمان با لوور ثابت مشکل‌تر است؛ چرا که این نوع لوور به‌صورت ثابت در محل خود نصب می‌شود و امکان تنظیم جریان هوا را ندارد.
  • لوور متحرک: این نوع لوور هوارسان باقابلیت تنظیم زاویه پره‌ها، امکان کنترل و تنظیم جریان هوای ورودی را فراهم می‌کند.
  • لوور پشت‌بامی: لوور پشت‌بامی با طراحی خاص خود برای نصب روی پشت‌بام و تأمین هوای تازه از طریق کانال‌های هواکش مناسب است.
  • لوور باران‌گیر: این نوع لوور با تعبیه دریچه‌های مخصوص از ورود باران و رطوبت به داخل جلوگیری می‌کند.
  • لوور آکوستیک: لوور آکوستیک با پره‌های مخصوص و مواد جاذب صدا، به کاهش آلودگی صوتی کمک می‌کند.

محل نصب لوور هوارسان

محل نصب لوور هوارسان یا دریچه گریل

همان‌طور که در بالا اشاره کردیم لوورهای هوارسان می‌توانند روی سطح دیوار یا درب و پنجره و همچنین کلاهک‌های چهارطرفه مورد نصب قرار بگیرند. بد نیست بدانید که پهنای قاب لوور هوارسان اغلب ۳ الی ۴ سانتی‌متر است که در صورت لزوم و به درخواست مشتری می‌تواند این مقدار افزایش پیدا کند. دریچه گریل از ساختار یکپارچه‌ای برخوردار است و برای نصب آن نیازی به تجهیزات جانبی نیست.

برای همین خریداران می‌توانند با استفاده از چند پیچ اقدام به نصب لوور هوارسان در محل مورد نظر خود نمایند. در صورتی که ارتفاع و شرایط نصب آن در دسترس باشد و محل نصب آن خطری نداشته باشد خریدار می‌تواند شخصا به نصب دریچه گریل بپردازد. برای بهبود جریان هوا در ساختمان با لوور لازم است که کلاف زیر کار از قبل در محل خود نصب شده باشد. پس از آن با اندازه‌گیری ابعاد داخلی و با اعمال میزان بادخور لازم، نسبت به ساخت دریچه گریل اقدام می‌شود.

همچنین در صورتی هم که قرار باشد این دریچه به طور مستقیم روی دیوار قرار بگیرد، باید از پیچ و پلاک برای اطمینان از ثبات آن استفاده گردد. اصولاً پره‌های لوور هوارسان اغلب از آلومینیوم ساخته می‌شوند. برای فریم آن هم می‌توان از گالوانیزه ضخیم استفاده کرد که امکان رنگ‌آمیزی آن با رنگ‌های اپوکسی، پلی‌اورتان و پودری وجود دارد.

مزایای استفاده از دریچه گریل

علاوه بر بهبود جریان هوا در ساختمان با لوور استفاده از لوور هوارسان دارای مزایای متعدد دیگری نیز است که در ادامه به برخی از مهم‌ترین آن‌ها اشاره شده است:

  • تأمین هوای تازه: لوور با ورود هوای تازه به داخل ساختمان به ارتقای کیفیت هوای محیط و سلامتی ساکنین کمک می‌کند.
  • جلوگیری از ورود آلاینده‌ها: پره‌های Z شکل این لوور از ورود باران، برف، گردوغبار و پرندگان به داخل ساختمان جلوگیری می‌کنند.
  • کنترل جریان هوا: انواع دمپر دار لوور امکان تنظیم و کنترل میزان جریان هوا را فراهم می‌کنند.
  • کاهش آلودگی صوتی: لوور هوارسان آکوستیک به کاهش آلودگی صوتی و ایجاد محیطی آرام‌تر کمک می‌کند.
  • تنوع در طرح و رنگ: دریچه گریل در طرح‌ها و رنگ‌های متنوعی تولید می‌شود که با هر نوع دکوراسیونی هماهنگی پیدا می‌کند.
  • نصب آسان: لوور به‌راحتی و بدون نیاز به تخصص خاصی نصب می‌شود.

قیمت لوور هوارسان

قیمت لوور هوارسان

همان‌طور که بیان شد به دلیل بهبود جریان هوا در ساختمان در سال‌های اخیر استفاده از این قطعه در ساختمان‌ها افزایش پیدا کرده و دارای قیمت‌های متفاوتی در بازار است. قیمت لوور هوارسان به عوامل مختلفی همچون نوع، جنس، اندازه، برند و نوسانات بازار بستگی دارد. به‌طورکلی قیمت لوور آلومینیومی از نوع گالوانیزه و پلاستیکی بیشتر است. همچنین قیمت لوور سقفی از نوع دیواری بیشتر است. نکاتی که برای خرید ارزان‌تر دریچه هوارسان باید به آن‌ها توجه داشته باشید عبارت‌اند از:

  • خرید مستقیم از تولیدکننده: با خرید مستقیم از تولیدکننده می‌توان لوور را باقیمت ارزان‌تر تهیه کرد.
  • خرید اینترنتی: با خرید اینترنتی می‌توان از مزایای مقایسه قیمت و تنوع محصولات بهره‌مند شد.
  • استفاده از تخفیفات: برخی از فروشگاه‌ها و تولیدکنندگان در مناسبت‌های مختلف تخفیف‌هایی برای محصولاتشان ارائه می‌کنند.

جمع‌بندی

در نهایت و با توجه به مطالب بیان شده لوور هوارسان دریچه‌ای است که برای کنترل جریان هوا و جلوگیری از ورود آلاینده‌ها، گردوغبار و حشرات موذی به داخل محیط مورداستفاده قرار می‌گیرد. به دلیل بهبود جریان هوا در ساختمان با لوور استفاده از این قطعه در سال‌های اخیر به‌صورت قابل‌ملاحظه‌ای افزایش پیدا کرده است. این لوورها دارای انواع مختلفی هستند که از مهم‌ترین و پرکاربردترین آن‌ها باید به لوور هوارسان یا گریل، لوور ماسه‌گیر و لوور پادری اشاره کرد.

همچنین محل نصب دریچه گریل یا لوور بسته به نوع آن متفاوت است. شما می‌توانید انواع لوور را از شرکت ونت تهیه کنید و در محیط موردنظر خود نصب نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر و اطلاع از قیمت‌ها می‌توانید از طریق ارتباط با ما با کارشناسان ما در این مجموعه در ارتباط باشید.

Facebook
Twitter
LinkedIn

نظر بدهيد

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *