دستکش ایمنی ابزاری برای کار

دستکش ایمنی
مطالب بیشتر : دمپر دود‌ ، دمپر بلیمو،موتور دمپر زیمنس

استفاده از ابزارهای ایمنی در حین کار از الزامات و ضروریات مهم به شمار می‌رود. ابزارهای ایمنی انواع و کاربردهای مختلفی دارند. برای هر کدام از ابزارهای ایمنی استانداردهای مخصوصی تعریف شده که باعث کارایی بیشتر آن‌ها می‌شود. استاندارد دستکش ایمنی نیز از الزامات این تجهیز برای مفید واقع شدن است. بنابراین قبل از اینکه نسبت به خرید این تجهیزات ایمنی اقدام کنید باید با استانداردهای لازم در آن‌ها آشنا شوید. در این مطلب از گروه تهویه سازه شار درباره تمام فاکتورهای مهم در زمان خرید دستکش ایمنی صحبت می‌کنیم.

دستکش ایمنی ابزاری برای امنیت بیشتر در حین کار:

در این بخش باید ماهیت و کاربرد دستکش‌های ایمنی آشنا می‌شویم. این ابزار هنگام انجام کارهای پرخطر و سنگین به منظور محافظت حداکثری از دست استفاده می‌شود. اهمیت استفاده از دستکش ایمنی در حین کار به اندازه‌ی اهمیت خود دست برای انجام کارها است. دست در تمام مشاغل سخت و خطرناک نظیر جوشکاری و تراشکاری و نجاری عضو اصلی و مهم محسوب می‌شود. در نتیجه باید برای محافظت و مراقبت از دست از ابزارهای ایمنی نظیر دستکش استفاده نمود. دستکش‌های ایمنی در برابر ضربه- برش- مواد شیمیایی و حرارت و غیره از دست محافظت می‌کنند.

دستکش ایمنی

کلیات استاندارد دستکش ایمنی:

دستکش‌ها و دیگر تجهیزات ایمنی در هر نقطه از دنیا استانداردهای به خصوصی دارند. با این همه برخی از فاکتورهای کلی در استاندارد این تجهیز در همه دنیا یکسان است. در این بخش به استانداردهای کلی دستکش‌های ایمنی اشاره خواهیم کرد.

۱- جنس دستکش ایمنی باید با نوع کاربری آن متناسب انتخاب گردد.

۲- اصول ارگونومی در طراحی دستکش ایمنی باید به شکل صحیحی رعایت گردد.

۳- برای تنفس پوست دست و پیشگیری از تعریق باید فضایی در دستکش تعبیه شود.

۴- اگر از مواد حساسیت‌زا در ساخت آن استفاده شده باید بر روی دستکش اطلاعات آن درج گردد.

۵- ابعاد دستکش ایمنی نباید بر اثر شستشو تغییر پیدا کند.

۶- سطح داخلی دستکش ایمنی نباید بر روی پوست دست ساییدگی ایجاد نماید.

۷- مواد مورد استفاده در ساخت دستکش ایمنی باید PH بین ۳.۵ الی ۹.۵ داشته باشند.

انواع مختلف دستکش‌های ایمنی کدام است؟

دستکش ایمنی

استاندارد دستکش ایمنی بستگی زیادی به کاربرد و مورد استفاده از آن دارد. در این بخش به معرفی انواع مختلف این دستکش‌ها می‌پردازیم تا دید بهتری نسبت به فاکتورهای استاندارد داشته باشیم.

۱- دستکش ایمنی ضد برق:

این دستکش‌های ایمنی به عنوان یک عایق قوی و موثر در برابر جریان برق عمل می‌کنند. در نتیجه از برق‌گرفتگی و آسیب افراد در زمان کار با تجهیزات الکتریکی جلوگیری می‌کنند. جنس این دستکش‌ها از لاتکس است که نسبت به شوک‌های الکتریکی بسیار مقاوم می‌باشند.

۲- دستکش ایمنی ضد مواد شیمایی و اسید:

این نوع از دستکش‌های ایمنی در برابر پاشش اسید و مواد شیمیایی خورنده از دست محافظت می‌کنند. در صنایع غذایی و پالایشگاه‌ها از این مدل دستکش ایمنی استفاده بیشتری می‌شود. عدم رعایت استاندارد دستکش ایمنی در این کاربری موجب آسیب‌های جدی برای کاربر می‌گردد.

۳- دستکش ایمنی ضد برش:

نوع دیگری از دستکش‌های ایمنی در برای پارگی و برش مقاومت بالایی دارند. از این رو برای مشاغلی نظیر کار با ابزار برش کاربرد دارند.

۴- دستکش‌های ایمنی حرارتی:

همانطور که از نام این دستکش‌های ایمنی پیداست در برابر گرمای بالا مقاومت مناسبی دارند. در ساخت این مدل دستکش ایمنی از الیاف نسوز بهره گرفته می‌شود. جوشکاری- صنایع ذوب و کوره از عمده کاربردهای این نوع دستکش ایمنی به شمار می‌رود.

۵- دستکش ایمنی برزنتی:

از این نوع دستکش ایمنی بیشتر در زمان کار با اشیا تیز و برنده استفاده می‌شود. البته تا حدی هم دستکش‌های برزنتی در مقابل حرارت مقاوم هستند. باغبانی و مکانیکی و آهنگری عمده کاربردهای این نوع دستکش ایمنی محسوب می‌شوند.

انواع نام برده شده بیشترین کاربرد را در بین دستکش‌های ایمنی دارند. با این همه انواع دستکش ایمنی محدود به همین چند مورد ذکر شده نمی‌گردد.

استاندارد دستکش ایمنی از اروپا ( EN ):

استاندارد ایمنی EN از جمله استانداردهای دستکش ایمنی مورد استفاده در اروپا می‌باشد. استاندارد اروپایی دستکش ایمنی دارای زیرشاخه‌های زیادی همچون:

  • EN 511: این استاندارد برای دستکش‌های ایمنی مورد استفاده در سردخانه‌ها کاربرد دارد.
  • EN 374: برای کار در آزمایشگاه‌ها باید از دستکش‌هایی با این کد استاندارد استفاده نمود. مقاومت شیمیایی از عمده ویژگی‌های این کد استاندارد در دستکش ایمنی است.
  • EN 12477: این استاندارد دستکش ایمنی یکی از پرکاربردترین آن‌ها نیز به شمار می‌آید. آیتم‌های این استاندارد روی کارایی مکانیکی دستکش‌های ایمنی تمرکز دارد.

اشاره نمود.

استاندارد ANSI 105-2011 آمریکایی برای دستکش ایمنی:

این استاندارد توسط آمریکایی‌های تدوین و تایید شده است. همچنین در سال‌های مختلفی از جمله ۲۰۰۵- ۲۰۱۱ و ۲۰۱۶ ویرایش شده است. مقاومت دستکش از اصلی‌ترین فاکتورهای مورد اندازه‌گیری در این استاندارد آمریکایی می‌باشد. استاندارد ANSI 105-2011 نشان دهنده‌ی مقاومت دستکش در برابر مواردی همچون:

  • سوراخ شدن
  • ساییدگی
  • بریده شدن
  • نفوذ مواد شیمیایی

است. دستکش‌های تولید شده با این استاندارد در برابر ارتعاشات در حین کار مقاومت خوبی از خود نشان می‌دهند. بنابراین کار کردن با آن‌ها حین فعالیت‌هایی که موجب لرزش در دست کاربر می‌شوند بسیار کمک کننده است.

استاندارد دستکش ایمنی ISO 10819:

این استاندارد بیشتر بر روی تست ارتعاشات منتقل شده از دستکش تمرکز  دارد. محدوده‌ی فرکانسی دستکش ایمنی دارای این استاندارد در رنج ۲۵ الی ۱۲۵۰ هرتز قرار می‌گیرد. در این بازه‌ی فرکانسی نباید ضخامت دستکش ایمنی بیشتر از ۸ میلیمتر باشد. رعایت این استاندارد موجب عایق شدن تمام سطح دست حین استفاده از دستکش ایمنی خواهد شد.

رعایت اصول ارگونومی در دستکش ایمنی:

اشاره کردیم که این شاخصه به عنوان یکی از اصول استاندارد کلی در دستکش‌های ایمنی مورد توجه قرار می‌گیرد. چنانچه این آیتم مهم در دستکش‌های ایمنی به درستی رعایت نشود کار با آن سخت خواهد بود. زیرا طراحی ارگونومی باعث کاهش فشار روی دست و دیرتر خسته شدن آن می‌شود. پس در زمان خرید دستکش ایمنی دقت کنید این آیتم از استانداردهای لازم در ساخت آن لحاظ شده باشد.

سخن پایانی:

تجهیزات ایمنی برای حفظ سلامت اشخاص در حین فعالیت‌های پرخطر لازم هستند. اما این تجهیزات بدون رعایت استانداردهای ایمنی در ساخت آن‌ها کارایی چندانی ندارند. در این مطلب از گروه تهویه سازه شار با انواع استاندار دستکش ایمنی آشنا شدیم.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

نظر بدهيد

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *